Sporten

IMG_3733Sporten is gezond ! Een aantrekkelijk en veilig sportklimaat in de buurt, moet er toe bijdragen dat meer mensen in beweging komen. Georganiseerd of ongeorganiseerd, via een vereniging of via voorzieningen in de buurt. Als daardoor het enthousiasme voor bewegen toeneemt, kan de stap naar de sportvereniging makkelijker gemaakt worden.

Om dit te bereiken moet (veilig) sporten in de buurt wel mogelijk zijn. Door Sporten, Leren & Creëren  in Almelo te introduceren, wil ik meer kinderen en jongeren aan het sporten krijgen. Door hen binnen een veilige omgeving, diverse sporten aan te bieden, komen kinderen en jongeren op een leuke en speelse wijze in contact met sport. Naast het fysieke aspect wil ik ook het sociale gedrag beïnvloeden, waardoor acceptatie en respect ontstaat.
008Veiligheid speelt een belangrijke rol bij het stimuleren van beweging op wijkniveau. Sociale veiligheid, maar ook goede voorlichting over voeding bijvoorbeeld. Ik ben van mening dat er binnen Almelo behoorlijk veel bewegingsarmoede heerst.  Naast mensen in beweging te brengen, wil ik ze tegelijk iets te vertellen over de zak chips of de M&M’s die kinderen meenemen naar het sportveld. Als nooit wordt verteld wat gezonde voeding is, leren kinderen geen goede keuzes te maken. Informeren tijdens sportief presteren is mijn motto.
Tijdens de Sport worden er gevarieerde sportonderdelen gegeven,van voetbal tot coördinatie- en loopoefeningen, van basketbal tot tafeltennis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*